Omron Evolv review

Omron Evolv review

In deze Omron Evolv Review zetten we de plus- en minpunten van de bloeddrukmeter op een rij en bespreken we de belangrijkste eigenschappen. Onlangs schreven we een artikel over de beste bloeddrukmeters. In die test eindigde de Omron Evolv op plek 4 en moest het afleggen tegen bloeddrukmeters met betere functionaliteit. Desalniettemin is de Omron Evolv kwalitatief erg goed en schiet hij er qua gebruiksvriendelijkheid wel bovenuit. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Daarom kan het zo zijn dat de Omron Evolv wel een betere keuze is voor sommige mensen. Om die reden hebben we besloten om deze Omron Evolv review te schrijven, waar we de voor- en nadelen wat uitvoeriger bespreken.

8.9/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Omron Evolv – €119,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Omron Evolv
Laatste updates:
  • €119,00 – 29/11/2022
  • €115,00 – 03/11/2022
Sinds: 03/11/2022
  • Hoogste prijs: €119,00 – 29/11/2022
  • Laagste prijs: €115,00 – 03/11/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/11/2022 21:25
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Functionaliteit van de Omron Evolv

In onze Omron Evolv review bespreken we allereerst de functionaliteit van de bloeddrukmeter. De Omron Evolv is een bovenarmbloeddrukmeter met een Intelli Wrap manchet van 22 – 42 cm. De manchet beschikt over de 360 graden accuraatheid technologie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de bloeddruk hierdoor in elke positie betrouwbaar gemeten wordt [bron]. Verder beschikt de bloeddrukmeter over een bewegingssensor om bewegingen te detecteren. De Omron Evolv is in staat om een onregelmatige bloeddruk te detecteren, maar kan niet nagaan of er sprake is van ochtendhypertensie. Daarnaast is het mogelijk om 100 metingen op te slaan, maar hier heb je wel de Omron Connect App op je smartphone voor nodig.

360 bloeddrukmeter technologie van de omron evolv

Omron Connect App

Tijdens het meten van je bloeddruk worden de bloeddrukmetingen direct overgezet naar de Omron Connect App op je smartphone. De App biedt ruimte voor 100 metingen, maar het is helaas niet mogelijk om meerdere gebruikersprofielen aan te maken. De metingen kun je via de App delen met bijvoorbeeld je behandelend arts. De App is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Een volledige lijst met geschikte smartphones en tablets vind je hier. Alhoewel er maar plek is voor 100 metingen, is het wel mogelijk om anderen de bloeddrukmeter een enkele keer te laten gebruiken. Je kunt de bloeddruk dan aflezen van het scherm. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de Omron Evolv met je smartphone kunt koppelen.

Design Omron Evolv bloeddrukmeter

In deze Omron Evolv review hebben we ook gekeken naar het design van de bloeddrukmeter. Het strakke design valt namelijk erg op. Door het alles-in-een ontwerp van de Omron Evolv is het een compacte bloeddrukmeter en heb je geen last van een grote kabel zoals je gewend bent bij conventionele bloeddrukmeters. De geïntegreerde armmanchet zorgt voor een strak design en maakt het opbergen van de bloeddrukmeter gemakkelijk. Vanwege de compactheid is de Omron Evolv daarom erg geschikt voor mensen die veel reizen of onderweg zijn, maar toch hun bloeddruk regelmatig moeten of willen meten.

Pluspunten en minpunten van de Omron Evolv

In onderstaande tabel hebben we de pluspunten en minpunten van de Omron Evolv bloeddrukmeter op een rij gezet.

Pluspunten
  • Meting starten met 1 druk op de knop
  • Middels bluetooth koppelbaar met je smartphone om metingen over te zetten
  • Ruimte om 100 metingen op te slaan in de Omron Connect App
  • Omron Connect App beschikbaar voor iOS en Android
  • Compact design
  • Geïntegreerde en comfortabele armmanchet
  • Detecteert een onregelmatige hartslag
  • Detecteert onjuist aangebrachte manchet
  • Aanbevolen door de Hartstichting
Minpunten
  • Detecteert geen ochtendhypertensie
  • Slechts 1 gebruikersprofiel voor het opslaan van metingen
  • Op de bloeddrukmeter zelf worden geen metingen opgeslagen
  • De mobiele app is noodzakelijk om de metingen op te slaan
  • Relatief duur

Specificaties Omron Evolv

In onze Omron Evolv review hebben we alle specificaties van de bloeddrukmeter overzichtelijk op een rij gezet. Bekijk deze in onderstaande tabel.

Type: bovenarmbloeddrukmeter
Materiaal: kunststof
Aantal gebruikersprofielen: 1
Aantal geheugenplaatsen: 100
Meetbereik bloeddruk: 0 – 299 mmHg
Meetbereik hartslag: 40 – 180 slagen/min
Accuraatheid van de bloeddrukmeting: +/- 3 mmHg
Accuraatheid van de hartslagmeting: +/- 5%
Koppelbaar met smartphone/tablet: ja
Detectie onregelmatige hartslag: ja
Detectie onjuist aangebrachte manchet: ja
Bluetoothkoppeling geschikt voor: iOS en Android
Afmetingen bloeddrukmeter: 120 x 85 x 20 mm (L x B x H)
Gewicht bloeddrukmeter: 240 g
Omtrek armmanchet: 22 – 42 cm
Garantie: 3 jaar
Inclusief: 4 AAA batterijen, geïntegreerde armmanchet en opbergetui
Validatie: klinische validatie en zwangerschapsvalidatie

Klinisch gevalideerd

De Omron Evolv is klinisch gevalideerd voor gebruik door diabetici en door zwangere vrouwen, zowel met als zonder zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) [bron]. Uiteraard kun je de bloeddrukmeter ook gebruiken als je geen diabetes hebt of niet zwanger bent. Daarnaast staat de Omron Evolv ook in de lijst van bloeddrukmeters die door de Hartstichting worden geadviseerd.

Omron Evolv review Conclusie

In deze Omron Evolv review hebben we de functionaliteit van de bloeddrukmeter besproken en hebben we de belangrijkste eigenschappen van de meter op een rij gezet. Na deze review zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Omron Evolv een goede bloeddrukmeter is voor gebruik buitenshuis. Het is een compacte en gebruiksvriendelijke meter en is daarom met name geschikt voor mensen die veel reizen of vaak op weg zijn en tussendoor hun bloeddruk willen meten. Vanwege het compacte design is de bloeddrukmeter gemakkelijk op te bergen. Ben je op zoek naar een bloeddrukmeter voor thuisgebruik? Dan raden wij een andere bloeddrukmeter aan. Bijvoorbeeld de Omron M6 Comfort. Een lijst met de best geteste bloeddrukmeters vind je hier.

Omron Evolv gebruiksaanwijzingen

Ben je op zoek naar de gebruiksaanwijzingen voor de Omron Evolv? Deze vind je hier.

Vragen of opmerkingen

Heb je na het lezen van de Omron Evolv review nog vragen of opmerkingen? Deze kun je hieronder kwijt. Of wellicht wil jij jouw ervaringen met de bloeddrukmeter met andere mensen delen. Ook dat kun je hieronder in de reacties delen.

8.9/10 Lees recensie
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Omron Evolv – €119,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Omron Evolv
Laatste updates:
  • €119,00 – 29/11/2022
  • €115,00 – 03/11/2022
Sinds: 03/11/2022
  • Hoogste prijs: €119,00 – 29/11/2022
  • Laagste prijs: €115,00 – 03/11/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/11/2022 21:25
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Martijn van den Brink

Martijn van den Brink

Hoi, mijn naam is Martijn van den Brink en ik ben de beheerder van Medstuff.nl. Samen met het team van Medstuff.nl zoeken wij uit wat de beste producten zijn binnen de gezondheidsniche. Ook schrijven wij blog-artikelen over alles wat met gezondheid, medische apparatuur, supplementen, voeding en sport te maken heeft. We hopen dat onze reviews en artikelen jullie helpen om goede en verantwoorde keuzes te maken.

Deel je mening over het product

Laat een reactie achter

Medstuff.nl
Logo
Vergelijk items
  • Loopbanden (0)
  • Bloeddrukmeters (0)
Vergelijken
0